Alla vill ha friskt hår. Det är så viktigt att ha ett friskt hår, för om ditt hår är torrt kan det förstöra alla dina frisyrer och få dig att se dålig ut. Om du följer dessa tips bör du kunna hålla ditt hår fint och friskt under lång tid!

1. Använd inte värme på ditt hår särskilt mycket.

Att använda värme skadar fukten i ditt hår och gör att det ser torrt och tråkigt ut. Att använda värme gör det också frissigt vilket inte alls är bra! Om du ska locka eller platta håret, se till att temperaturen inte är för hög, annars kan det orsaka allvarliga skador på dina vackra lockar!

2. Tvätta ditt hår högst en gång varannan dag!

Att schamponera håret för mycket kan vara mycket skadligt för det. Schampo tar bort de naturliga oljorna från håret, och därför bör du bara tvätta håret varannan dag. Om du ska bära en söt updo frisyr, se till att tvätta håret kvällen innan! Ett bra schampo kan också göra stor skillnad för ditt hår. Luxplus erbjuder både schampo och balsam.

3. Försök att inte använda produkter som lämnar rester i håret!

De gör inget annat än att orsaka skador och de kan till och med blockera en del av fukten i ditt hår. Se till att alla produkter du använder är 100 % naturliga, annars kan de förstöra allt ditt hårda arbete med att hålla håret friskt!

4. Trimma regelbundet torra toppar i skadat hår .

Håret växer ungefär 1,5 cm per månad, så om du lider av klyvna hårtoppar och torrhet bör du klippa håret varje månad. Om du gör det kommer ditt hår att bli friskt och växa länge igen!

5. Träna inte dagligen.

Att träna är bra för din kropp, men det kan skada ditt hår! Om du vill ha friskt hår ska du se till att träna högst ett par gånger i veckan. Se till att inte heller styla håret dagen innan du går till gymmet!

6. Ät en balanserad kost!

Du behöver alla viktiga näringsämnen för friska lockar, så glöm inte bort proteiner, fetter och vitamin B och C! Försök också att äta mer livsmedel med hög järnhalt – de ökar blodflödet, vilket bidrar till att leverera det syre som cellerna i hela kroppen behöver, inklusive cellerna i ditt hårfolliklar.

7. Se till att du dricker mycket vatten!

Vatten håller håret återfuktat, så det blir inte lätt torrt och sprött. Se också till att dricka minst 8 glas vatten per dag!

8. Ta vitaminer varje dag!

Vitaminer är väldigt bra för din kropp i allmänhet, men de kan också bidra till att förbättra ditt hårs hälsa! Du bör ta en multivitamintablett med järn varje morgon eftersom järn är viktigt för ett friskt hår! Se till att du äter tillräckligt med frukt och grönsaker också – de innehåller mycket antioxidanter som ger ditt hår den färg det ska ha.

9. Skaffa ett järntillskott.

Om du har anemi på grund av att du inte äter kött. Anemi kan orsaka sprött hår, så se till att du tar dina tillskott varje dag när du äter en balanserad kost med frukt, grönsaker och spannmål.

10. Försök att inte färga ditt hår för ofta.

Att färga håret orsakar skador och därför är det bäst om du bara gör det då och då när du vill byta färg. Om du har färgat ditt hår nyligen kan du försöka använda lite kokosolja i topparna på kvällen eller till och med strax efter tvätt – detta hjälper till att reparera en del av de skador som färgningen orsakar genom att belägga dem med välbehövlig fukt!

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du kan hålla ditt hår friskt. Håll dig uppdaterad för fler användbara tips om hur du får ett fantastiskt hår!